Boekpresentatie Ik ben niet een lichaam

Zondag 9 februari 2014 beleefden we de feestelijke presentatie van het derde en laatste boek IBNELvan Margot Krikhaar: ‘IK BEN NIET EEN LICHAAM. Persoonlijke notities over ziekte en sterven in het licht van Een cursus in wonderen‘. Samen met zo’n 80 belangstellenden werd het een feestelijke en gedenkwaardige bijeenkomst. De sfeer was intens, geconcentreerd en liefdevol. Iedereen was ‘aanwezig’ en in verbinding, en vanzelfsprekend ontbrak Margot ook zeker niet in deze verbinding in Eenheid.
De belangstelling voor dit derde boek van Margot blijkt erg groot. Het spreekt velen aan, omdat ziekte en sterven nu eenmaal in ieders leven langskomen op de een of andere wijze. Het levendige verslag wat Margot via dit dagboek met ons deelt raakt rechtstreeks in het hart. Het is eerlijk, open en herkenbaar en door Margots vermogen haar ervaringen in het licht van de Cursus te bezien en beschrijven, tevens heel behulpzaam.
Dit boek maakt ook de trilogie compleet en we zijn heel dankbaar dat we dit met iedereen op deze wijze hebben mogen delen. En het ‘delen’ zal zich voortzetten via Margots boeken en andere behulpzame teksten die ze op haar website aan ons heeft nagelaten.
De feestelijke bijeenkomst was tevens een mooie afronding van de afgelopen periode van Margots ziekte, haar overlijden, de crematie in kleine kring, en de verwerking van dit alles.
Op de website van de uitgever Inner Peace Publications is een beeldverslag van de presentatie te zien, gehouden in de Rembrandtkapel in Soest. Dezelfde locatie overigens, waar op 27 juni 2010 de presentatie van Margots eerste boek ‘Ontwaken in liefde’ plaatsvond.